HET BOEK

image: 

Waarom een boek? Als je 36 jaar bezig bent als beeldend kunstenaar is het goed om te reflecteren op je werk. Dat doe je als kunstenaar natuurlijk regelmatig maar een paar jaar geleden bekroop mij het gevoel dat ik alles wel eens op een rijtje wilde zien. En hoe kun je dat beter doen dan in een boek? Ja, op een website of in een film of in een tentoonstelling. Maar het meest houd ik van boeken. Dus daarom een boek.
Toen de beslissing genomen was heb ik me georiënteerd op de mogelijkheden. En na veel voorbereiding is het dan nu zo ver dat we beginnen met een crowdfundactie en met fondswerving. Want een boek maken kost veel geld. En we willen wel een mooi boek! Ik spreek over 'we' omdat er een aantal mensen betrokken is bij de weg naar realisatie. 
Een boek moet worden vormgegeven en er moeten foto's in staan. Al sedert jaren werk ik samen met Sijtze Veldema van Stilet vormgeving in Dwingeloo. Hij gaat ook deze keer fotografie en vormgeving verzorgen. Als schrijver is Gertjan van der Stelt gevraagd. Gertjan is zelf keramist en schrijft regelmatig over keramiek in vakbladen. En niet onbelangrijk, we waarderen elkaars werk. Pieter Jonker van Stichting Nobilis helpt bij de fondswerving en verzorgt samen met Geertje de Boer  het logistieke deel. Stichting Prop geeft het boek uit. Na Laandschop in 2009 wordt dit de tweede publicatie.
Bij de presentatie van een boek hoort ook een tentoonstelling. Op 15 mei dag wordt het eerste exemplaar aangeboden bij de opening van een tentoonstelling met recent werk bij Galerie Wildevuur in Hooghalen. www.wildevuur.nl Tegelijkertijd start een tentoonstelling met een overzicht van het werk uit 36 jaar kunstenaarschap in de showroom van Pilat & Pilat in Twijzel. www.pilat.nl
 
Op deze weblog is informatie te vinden over de mogelijkheden tot reserveren van het boek en de beelden die voor de crowdfundactie beschikbaar zijn. Met enige regelmaat post ik in de komende maanden berichten die hierop betrekking hebben.
 
Een groet van Peter Hiemstra
 
Het boek is op de pagina BOEK te reserveren voor € 25. Na de presentatie gaat het boek € 29,50 kosten. 
 

weight: 
1

DUTCH PARTY ANIMALS

image: 

Een boek maken is een blijde gebeurtenis en daarom heb ik twee feestelijke multiples ontworpen voor deze gelegenheid. De Dutch Party Animals bestaan uit Dog en Bird. De objecten van gietklei hebben een onbeperkte oplage. Ze hebben een steengoedglazuur waarna goudluster en transfers zijn aangebracht. Op de pagina BOEK kunt u één Party Animal reserveren voor € 125. U ontvangt dan tevens een boek en uw naam komt in de lijst van sponsoren.
U kunt ook beide objecten reserveren voor € 200. Uiteraard met boek en naamsvermelding.
Na reservering nemen wij contact met u op.

weight: 
2

BESCHIKBARE WANDBEELDEN

image: 

Voor de crowdfunding worden twintig unieke wandbeelden gemaakt.  U kunt een beeldje reserveren als u intekent voor € 250. Daarnaast ontvangt u natuurlijk een gesigneerd  boek en uw naam komt in de sponsorlijst. Met enige regelmaat verschijnen nieuwe wandobjecten. Als er een beeld op deze pagina staat dat u aanspreekt dan kunt u dat reserveren. U gaat naar de pagina BOEK op deze website en klikt op de knop RESERVEREN. Er verschijnt een formulier waarop u uw voorkeur kenbaar maakt. Wij nemen vervolgens contact met u op. 

weight: 
3

LUXE UITVOERING VAN HET BOEK MET EEN PERSOONLIJK OBJECT

image: 

Het boek in een luxe uitgave als persoonlijk kunstwerk. Hoe ziet dat er uit?
 
De jonge ambachtelijke boekbinder Wytse Fopma uit Wier www.fopmawier.nl maakt een luxe uitgave in een gelimiteerde oplage van veertig exemplaren. Het boek, formaat 240x295 mm, is handgenaaid en gebonden in een harde linnen band en is met vilt omtrokken. Het vilt is door Geertje de Boer ontworpen en gemaakt, speciaal voor deze gelimiteerde uitgave. De band heeft een uitsparing waarin een keramisch tegeltje past.
Het boek past in een doosvormig, houten object met deksel dat kan liggen maar tevens aan de wand kan hangen. Het object is beschilderd en in het deksel zijn keramische tegels ingelegd, een dierfguur completeert het geheel. De tegels hebben relatie met vormen die ik vaak in mijn werk gebruik met ondermeer een spiraalvorm, een opengewerkte tegel en een met behulp van transfers vervaardigde voorstelling van de Delleboersterheide. Het figuur is een griffioen. Het mythische dier komt voor in het wapen van de Stellingwerven.
Ik vraag aan de intekenaars op de speciale uitgave om twee dingen aan te leveren. Een persoonlijke foto en een tekst die een bijzondere betekenis heeft. Ik breng de foto met de transfertechniek op de tegel aan die vervolgens in de band van het boek wordt bevestigd. De tekst komt op het doosobject. Op deze wijze ontstaat een persoonlijk gemaakt kunstwerk. Uiteraard komt uw naam in het boek en wordt het gesigneerd en genummerd opgeleverd. Unieke objecten in een oplage van 40.
Voor dit persoonlijke object betaalt de intekenaar € 500.
Er zijn nog 22 exemplaren beschikbaar. 

weight: 
4